AS OY KANGASALAN HERTTUA -suunnittelu

SUUNNITTELIJAN NÄKÖKULMA

herttua_pekkatimola250Suunnittelimme Kangasalan Herttuan alueelle viiden asuinkerrostalon kaavamuutoshakemuksen vuonna 2013 entisen postinjakelukeskuksen tontille. Nyt kaava on valmistunut ja rakentaminen aloitetaan ensimmäisestä, korkeimmasta rakennuksesta. Suunnitelmassa rakennukset muodostavat ilmeeltään yhtenäisen, modernin kokonaisuuden yhteisen suojaisan oleskelupihan ympärille.

Sijainniltaan kohde on ihanteellinen puistomaisen harjun kupeessa ja Kangasalantien varrella lähellä keskustan palveluita. Kävelyetäisyydellä on ulkoilureitit, koulut, päiväkodit ja marketti.

Asunnot ovat nykyaikaisia ja tehokkaita. Pohjaratkaisuissa on painotettu kalustettavuutta. Pienimmissä asunnoissa tehtiin valinta, että ne jätetään ilman saunaa asuttavuuden parantamiseksi. Kaikki parvekkeet ovat avaria ja avautuvat valoisaan ilmansuuntaan.

Rakenteet ja materiaalit on valittu kestävistä ja koetelluista ratkaisuista. Suunnitelmassa noudatetaan ympäristöystävällisiä periaatteita ja elinkaariajattelua nykyaikaisessa hengessä. Rakentamisen ajan valvonnan myötä varmistamme että asentaminen ja esimerkiksi rakenteiden suojaaminen sekä kuivumisajat tehdään ammattitaitoisesti ja määräysten mukaisesti. Yhteistyömme Tikirakin kanssa on jatkunut 90-luvulta alkaen ja luottamus laatuun on pysynyt johtoajatuksena kaikissa rakennuksissamme.

 
Pääsuunnittelija Pekka Timola
arkkitehti safa
BST-Arkkitehdit Oy Tampere

Posted in Yleinen.